Oles langtidshævet Krogenlundbrød med æbler.

INGREDIENSER TIL 2 BRØD: ca.1kg hvedemel,ca.600g speltmel, 1liter vand, 4æbler, 2tsk.havssalt, ca.10g gær.

FREMGANGSMÅDE:
Mel vejes af og blandes i en skål
sammen med salt.- Gæren opløses i
1 liter koldt vand.
Æblerne rives på et råkostjern og
 hældes ned i vandet hvor gæret er
opløst.
Vædsken med de revne æbler og gær
hældes i dejskålen.
Med grydeske røres grundigt i
 melmassen.
Når massen er nogenlunde sammenrørt
hældes dejen ud på en bordplade og
 håndæltes grundigt. 
Til sidst formes dejen til en kugle og
lægges tilbage i dejskålen med et
fugtigt klæde over og sættes til
hævning et køligt sted ca.16timer.
          .......................... 
Stil skålen med dejen i stuetemperatur
i ca. 2timer.-Derefter deles dejen i 2
og hver klump formes som en slags
pandekage der derefter rulles til brød.
-  Efterhæver ca.2timer på bage plade
med klæde over. 
Brødene bages i forvarmet ovn ved
225grader i 20minuter -herefter
yderligere i 25min. ved 180grader.

Brødet har lang holdbarhed og er velegnet til nedfrysning.